My Beloved Family

Family First

Stick Figure Family at FreeFlashToys.com Make your Stick Figure Family at FreeFlashToys.com

Ahad, 30 Januari 2011

Minggu Orientasi di Seri Puteri

Hai semua!Hai,rindunya dgn blog ni!Dgn korang jgk!I love you!Muah!Muah! mental

Ehem ehem!Dah lama tak tulis ni,korang tahu tak kiter pergi menghilang ke mana selama ni?Korang tak tahu?Baca entri sebelum ni ok!
Oklah,malas nk baca kan?Heheh.Mari kiter citer balik.Selama ni kiter pergi asrama ler!!!!Hihihi......(sekali lg,mental semula)
Hari ni kiter nk citer apa yg berlaku sepanjang minggu orientasi di sekolah baru kiter di SSP.Layonzzzz!!!

Hari 1st:Kiter belum kenal sesiapa lagi dlm dorm apatah lg dlm kelas melainkan kak Fazween(my college sister or CS)

Hari seterusnya:Sepanjang minggu orientasi,kitaorg murid tingkatan satu dijaga oleh kakak Pembimbing Rakan Sebaya Form 4(PRS)Pergh!Sibuk betul sepanjang minggu nih!

Hari ketiga:Kitaorg kena lecture(marah) dgn kakak PRS sebab2 tertentu seperti selalu lewat.Ramai yg menangis termasuk kiter.Huhuhu....Al-Maklumlah,budak sensitif.......

Satu hari pada minggu pertama orientasi:Kitaorg dibenarkan call parents.Ramai yg gembira dan mengambil kesempatan itu utk call(kring kring!)Tapi bkn kiter memandang kan berjela benar line call nya.......

Hari keempat:Kita mula HOMESICK.huhuhu.......

Minggu kedua(tapi masih dlm minggu orientasi):Kiter dah mula berlatih utk mlm penutup minggu penderitaan orientasi iaitu Talent Night.Kiter masuk Dikir Barat.Minggu ni pon dah mula sibuk.Minggu ni lg SIBUK.Sampai tak sempat _____ 3 KALI!!!!!

Talent Night:Malam plg GEMPAK!Thks Kakak Amigas!(batch name form 4 )

Selepas talent night:Minggu berdikari!Waktu ni kiter dah kenal dormmate and classmate dah.......









Itu lah dia serba sikit psl minggu orientasi kiter.Apa yg ____ tuh?Korang carik lah sendiri.BTW,ok tak blog kiter yg baru ni?Tema kali ni,black and white.Lagu,Mine-Taylor Swift.I like the link hover very much!Oklah,itu shj!Masa utk tidur.Kalau dkt sana(SSP)Kiter tidur pkl 12-12.30 tau!Walaupun lights off 11:30,tapi lps tu baca Al-Mulk,ok lagi.Lps  tu ada gather dorm lah plk.Dormleader kiter namanya Kak Lisa.Dia baik.Kak Ai pon baik jgk(senior dorm)Pasal buli?Buli?Alhamdulillah,setakat ni kiter tak kena buli lg.Lgpon,SSP dh hapuskan 'tradisi' aka jenayah tu.

Oklah,itu shj bwt kali ni,tata!

Yg Benar

Thanks for reading my entry!Silalah tinggalkan komen bernas anda!Kalau tgh bukak facebook silalah LIKE :)

1 pengunjung bagi komen:

nub berkata...

waaah.tahniah. da sah jadi dak ssp ni. hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~Tinggalkan JEJAK Anda~

Mari Berkongsi LINK :)
Ilove my blog :)