My Beloved Family

Family First

Stick Figure Family at FreeFlashToys.com Make your Stick Figure Family at FreeFlashToys.com

Isnin, 29 November 2010

Cara2 utk mempopularkan blog anda(hot tip!!!)

Hai semua!


Hmm....SEBENARNYA,ingatkan nak letak entri ni slps dotdotdot,tapi sbb takut terlupa,ltk jerlah sekarang.


Korang tentu nak ramai followers seterusnya menjadi seorang yg termasyur di alam maya kan?


Ha!Kiter ada beberapa tips utk korang!Yg penting,korang kenalah rajin!


1.Jgn malas berblogwalking!


Blogwalking merupakan salah satu cara utk memperkenalkan blog korang.Caranya mudah saja.Lwt blog org....Follow blog tu kalau berkenan dan jgn lupa promote blog di shoutbox diaorg.hantarlah jemputan utk dtg ke blog korang ke,tak pun senang cite,tulis jer blogwalking...visit my blog pls 
Ha,kan senang!Mungkin kalau tuan blog tu baik,dia akan follow korang balik


2.Promote blog korang


Promote blog korang di shoutbox blog2 yg terkenal,di mana ramai followers dan ramai yg visit(so,ramai org boleh baca 'iklan' korang)Contoh blog,Cik Epal dan Dunia Tyra

3.Jgn takut ambil risiko!


Utk berjaya,kita perlu ambil risiko.Begitu jgk jika mahu blog kita berjaya.Korang kena cuba benda baru(masuk kita widget baru) dan cuba tutorial2 di blog2.Semua ini adalah utk blog korang sentiasa up to date.Antara tutorial blog yg boleh korang lawat ialah tutorialutkblog.


4.Cari entri yg menarik


Cari entri yg menarik,baru para pengunjung tertarik!Contohnya spt tutorial(byk org suka tutorial),tapi,jgnlah curik aka copy tutorial blog lain.Kesian diaorg!


Itulah dia sedikit ssebyk tip yg boleh kiter bg kat korang.Harap korang suka ya! :D


Oklah,itu saja bwt kali ni,teruskan setia dgn my lovely birdie blog!


Yg benar,
Firah


Thanks for reading my entry!Silalah tinggalkan komen bernas anda!Kalau tgh bukak facebook silalah LIKE :)

1 pengunjung bagi komen:

zILA kanak-KANAK riangg berkata...

thank la sebab sudi berkongsi tips untuk mempopular kan blog..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~Tinggalkan JEJAK Anda~

Mari Berkongsi LINK :)
Ilove my blog :)