My Beloved Family

Family First

Stick Figure Family at FreeFlashToys.com Make your Stick Figure Family at FreeFlashToys.com

Selasa, 27 Januari 2009

Taman Burung KL

Hai semua!Hari ini adalah hari yg begitu seronok!Kita pergi Taman Burung di KL!Wohoo!!!

Tapi,mesti korang pelik,kata,tinggal kat Dunia Burung,Pulau Burung,tapi kenapa seronok sgt bila nak pergi Taman Burung yg kecik tu!

Ha,korang silap,Taman Burung tu adalah Taman Burung Tertutup Terbesar di.....dunia!Dan tempat tu ada lebih kurang 3000 spesis burung!

Dan mesti korang tahu,mana wujud Pulau Burung dlm dunia ni?Pulau Layang-Layang adalah!Jadi,ia hanya wujud sebagai pulau impian anganan yg berada di otak gadis yg bernama Firah!

Korang tahu tak,kita sebenarnya memang teringin sgt nak pegang burung,duduk sebelah burung dan bagi burung makan.

Dan disini jugak impian kita terlaksana!Kita dpt pegang burung,duduk sebelah burung dan bagi burung makan!

Di sini,kita jumpa...
-burung enggang besar!
-Helang besar
-Burung hantu rupa menakutkan
-dan banyak lagi burung besar

Yg menarik kat sana,
-kat mana2 mesti jumpa burung merak
kat sarang burung kasuari pun ada merak!

Kita juga berpeluang utk memberi nuri makan!Ada dekat bahagian world of parrot,bising jugak bunyi nuri tu.Tapi waktu bagi makan kena tahan sikit,tajam kukunya!

Kita juga sgt bernasib baik sbb dpt tgk bird show.
Ada burung boleh bercakap:
-Ark,hello!
-Hi!
Lepas tu blh pula menangis:
Wa!!!!

Ada burung boleh berbasikal...
Sekarang kita baru tahu yg:
-burung boleh membezakan saiz,bentuk dan warna.
-burung jugak boleh mengira dan tahu menambah nombor!

Semua burung yg boleh buat semua tu adalah burung macaw,hebatkan....

Yg paling best kat sana ialah di nursery iaitu kita boleh pegang......anak burung!Comel!Dan tak sakit macam nuri tu....Itik pun ada!Jgn risau,kita dah cuba dan ia tak sakit!

Korang nak tahu x:
-Burung macaw boleh menghafal 800 perkataan jika dilatih
-Mengikut lagenda,burung cendarawasih adalah utusan dari syurga yg tidak berkaki.
-Org dulu2 kata,jika ada burung cendarawasih yg diawet di rumah,kita akan bernasib baik.Kerana itulah,burung kegemaranku itu terancam kepupusan....

Oklah,bye!
Yg sudah pergi taman burung,
Firah
Thanks for reading my entry!Silalah tinggalkan komen bernas anda!Kalau tgh bukak facebook silalah LIKE :)

3 pengunjung bagi komen:

a n a b e l l a berkata...

wah.
thnx utk informasi yg byk tuh yea.
mmg besh sgt.
bleyh la pg.
thnx sgt2!

Firah mydream berkata...

U are welcome!

Firah mydream berkata...

Wahai anak burung yg dah menetas,tlglah ckp benda lain,jgn ckp 'chipchipchip' ajer!

Hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~Tinggalkan JEJAK Anda~

Mari Berkongsi LINK :)
Ilove my blog :)